Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 11 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Agenten ontslagen: ‘muizen aten 500 kilo wiet op’

In Argentinië zijn acht agenten ontslagen nadat er op mysterieuze wijze 500 kilo marihuana is verdwenen uit een opslagplaats van de politie. De agenten claimen dat muizen het spul hebben opgegeten.

De drugs lagen al twee jaar opgeslagen in de stad Pilar, zestig kilometer buiten hoofdstad Buenos Aires. Oorspronkelijk lag er 6000 kilo in het pakhuis, maar de voorraad was geslonken tot 5,460 kilo, meldt The Guardian.

Opslagplaats

De verdwijning van de marihuana kwam aan het licht toen de nieuwe politiecommissaris Emilio Portero de opslagplaats liet inspecteren. Voormalig commissaris Javier Specia moest met een aantal onderofficiers voor de rechter komen. Allen verklaarden dat de drugs zijn opgegeten door muizen.

Deze verklaring wordt door experts ten zeerste betwijfeld. Een dermate grote partij marihuana eten is volgens hen voor zelfs een flinke groep muizen een onmogelijke opgave, al is het alleen al omdat de dieren drugs niet zouden aanzien voor eten.

Dode muizen

Bovendien hadden er in dat geval flink wat dode muizen in de opslagplaats moeten liggen, verklaarde een woordvoerder van de universiteit van Buenos Aires in de rechtszaal.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.