Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

69-jarige man bedolven onder vallend bankstel

Een bizar ongeval in het Belgische Antwerpen: daar is een 69-jarige man, terwijl hij onderweg was naar de bakker, bedolven onder een bankstel. Twee verhuizers lieten de tweezit vallen. Hij is vijf dagen later overleden aan zijn verwondingen.

Onbegrip

Het incident vond plaats in Antwerpen-Noord, waar Mustafa, zoals de 69-jarige man heette, de hoek van een straat omwandelde. Er heerst veel onbegrip in de familie van de overledene: ze begrijpen niet hoe dit heeft kunnen gebeuren. Volgens getuigen was het voetpad niet afgezet met kegeltjes of een rood-wit lint en waren er ook geen waarschuwende verkeersborden, meldt het AD. Naar alle waarschijnlijkheid probeerden de twee verhuizers de bank met een touw tot op de eerste verdieping te trekken, maar verloren ze de controle. Extra triest: zijn dochter Quarda gaat naar alle waarschijnlijkheid deze week bevallen van een derde kind. Ze hoopt dat haar vader „ergens hierboven meekijkt en weet dat alles goedkomt”.

Onderzoek

De politie is bezig met een onderzoek. Vlakbij de woning waar de verhuizers bezig waren, staat een politiecamera. Er zijn nog weinig details vrijgegeven, maar er wordt in ieder geval uitgezocht wie de verhuizing uitvoerde en of er voldoende beveiliging was.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.