Metro
Metro Nieuws 21 mrt 2018 / 08:15 uur

Vrouw (25) maakt examen met baby op schoot

Zo nu en dan worden er foto’s gedeeld op social media die tot een bijzonder verhaal leiden. Zo ook in het geval van de foto van de Afghaanse Jahan Taab (25). Een Afghaanse docent maakte een kiekje toen de vrouw tijdens het maken van een toelatingsexamen ook nog tijd vond om voor haar baby te zorgen.

Toelatingsexamen

Volgens CNN deed Taab het toelatingsexamen voor de cursus sociale wetenschappen aan het Nasirkhosraw Higher Education Institute in Nilli City. Tijdens het examen begon haar twee maanden oude baby te huilen. Volgens docent Yahya Erfan, die tijdens het examen surveilleerde, gebeurde er vervolgens iets bijzonders. Taab ging in kleermakerszit op de grond zitten en terwijl ze haar baby kalmeerde, ging ze verder met het beantwoorden van de vragen van het examen.

Erfan vond het voorval zo bijzonder dat hij besloot er foto’s van te maken en op zijn Facebookpagina te zetten. Daarna werd de foto al snel massaal gedeeld. „Het was zo geweldig en alle klasgenoten keken vol bewondering naar haar”, stelt hij tegenover CNN.

Studiegeld

Het mooiste van alles: Taab slaagde voor het toelatingsexamen en mag de studie nu in principe gaan volgen. Toch is het nog maar de vraag of dat gaat gebeuren, want Taab, die volgens Erfan van arme komaf is, weet namelijk niet of ze het financieel op kan hoesten.

Een oplossing is mogelijk dichtbij. De Britse organisatie Afghan Youth Association is een GoFundMe-campagne gestart om het collegegeld van Taab te kunnen betalen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vrouw (25) maakt examen met baby op schoot
Sluiten