Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 7 mrt 2018 / 18:57 uur

Supermarkt Linders mag ‘beste’ abdijbier verkopen

Supermarkt Jan Linders mag voor één keer het abdijbier van de Belgische Sint-Sixtusabdij gaan verkopen. De supermarktketen krijgt eenmalig 300 kratjes van 24 flesjes Westvleteren Trappist.

Deze kratjes zullen verspreid worden over de 60 vestigingen die Linders heeft, zo meldt De Limburger. Dat betekent dus dat elke winkel ongeveer vijf kratjes krijgt. Die zijn gevuld met Westvleteren Blond ( 5,8 procent alcohol), ‘8’ (8 procent) en ‘12’ (12 procent). Het bier is door het bierforum Ratebeer al meerdere keren uitgeroepen tot beste bier ter wereld.

Flinke prijs

Het bier is flink aan de prijs, want elk flesje kost maar liefst 9,95 euro. Een flesje bij de brouwerij kost ter vergelijking slechts 3,75 euro. Elke klant mag maximaal twee flesjes kopen.

Peter Kuppers van Bier Consumenten Vereniging PINT denkt dan ook dat dat je vooral betaalt voor de hype die de onderscheidingen die dit bier heeft gekregen met zich meebrengen. Volgens hem zijn er goedkopere alternatieven. „Rochefort 10 en Bernardus 8 zijn goedkoper, even goed en altijd verkrijgbaar."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Supermarkt Linders mag ‘beste’ abdijbier verkopen
Sluiten