Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 25 mrt 2018 / 17:29 uur

Meisje (11) redt drie levens na tragisch ongeluk

Het leven van de elfjarige Amelia Wood had nog lang niet afgelopen mogen zijn. Het Engelse meisje overwon leukemie, maar kwam begin maart om het leven bij een tragisch ongeluk toen zij onderweg was naar school.

Door de donatie van haar organen heeft de jonge ‘heldin’ nu al drie mensenlevens gered.

De moeder van het overleden meisje, Hayley Hodson, vertelt dat haar dochter vijf organen doneerde aan drie patiënten, die daardoor een kans hebben om te overleven. En dat is nog maar het begin, aldus de moeder.

Praten over orgaandonatie

“Iedereen moet nadenken over orgaandonatie. Je weet nooit wanneer iets als dit kan gebeuren.” Over de daad van haar dochter vervolgt ze dat het laat zien hoe aardig mensen zijn en dat "we de verantwoordelijkheid voor elkaar hebben, zeker als we mensen daarmee kunnen redden."

De moeder vertelt dat zij met haar partner wel had gesproken over donatie, maar er nooit aan had gedacht om ook bij de kinderen stil te staan. “Het is iets waar families over moeten praten.”

‘Prachtige jongedame’

Op driejarige leeftijd kreeg Amelia, door Engelse media nu ‘engel’ genoemd, leukemie. Na twee jaar overwon de kleine meid de ziekte. ,,Mijn dochter was aan het uitgroeien tot een prachtige jongedame”, vertelt moeder Hayley aan Metro UK.

Vol goede hoop voor de toekomst verhuist het gezin naar een nieuwe stad. Daar slaat het noodlot begin maart toe als Amelia op haar weg naar school wordt geraakt door een losgeslagen reservewiel van een Land Rover. Het meisje werd snel naar het ziekenhuis gebracht, maar artsen konden haar leven niet meer redden.

Ergste in leven

“We dachten dat we door the worst in our lives waren gegaan toen Amelia leukemie had. Maar het ergste moest nog komen”, aldus de moeder. In het ziekenhuis besloot de familie om de organen van hun dochter beschikbaar te stellen voor transplantatie. “We hebben het met de hele familie besloten: het was een unaniem ‘ja’ van iedereen.”

De familie van het meisje heeft een fonds opgestart ter nagedachtenis van Amelia, waarvoor al meer dan 15 duizend pond is opgehaald. Het geld willen ze geven aan de air ambulance en de kinderafdeling van het ziekenhuis. Hiermee zal Amelia hopelijk nog meer levens kunnen redden.

Naar het tragische ongeluk wordt onderzoek gedaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (11) redt drie levens na tragisch ongeluk
Sluiten