Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Nieuws 2 mrt 2018 / 11:45 uur

Medewerkers Björn Borg zijn verplicht te fitnessen

De 212 medewerkers van Björn Borg in Zweden staan elke vrijdag tussen elf en twaalf uur ’s ochtends flink te zweten tijdens een verplichte sportsessie. De baas van het bedrijf eist dit van de werknemers en wie niet wil moet maar ontslag nemen.

De wekelijkse sportsessie moet er volgens CEO Henrik Bunge voor zorgen dat de medewerkers productief blijven. Om het sporten leuk te houden, staat er iedere week een andere training klaar voor de werknemers. De ene week is het boksen, de andere keer yoga, dan weer Crossfit of High Intensity Interval Training (HIIT).

Meer energie

Als medewerkers simpelweg niet mee kunnen doen aan de sportklasjes door bijvoorbeeld een zwangerschap of blessure mogen ze een andere activiteit doen. Zolang er maar enige fysieke inspanning bij komt kijken. Volgens Björn Borg is het sportuurtje goed voor de prestaties van de werknemers. Ze krijgen er meer energie van en verwerken zo informatie veel beter.

Pernilla Johansson, communicatiemanager bij het bedrijf, vertelt MSN: „Het is een fantastische kans die we krijgen: dat we mogen sporten tijdens werktijd, zonder dat iemand protesteert. Het is een luxe die maar weinig mensen hebben. Het Björn Borg-sportuurtje is verplicht, medewerkers moeten hieraan meedoen. Iedereen wordt uitgedaagd te komen en zijn of haar best te doen op zij of haar eigen niveau. Iedereen concurreert met zichzelf, niet met de rest en het idee is dat we allemaal beter presteren in zowel ons werk- als privéleven als we actief en fit zijn.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Medewerkers Björn Borg zijn verplicht te fitnessen
Sluiten