Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 24 mrt 2018 / 22:09 uur

Kleindochter Martin Luther King ontroert met speech

De 9-jarige Yolanda Renee King heeft zaterdag met haar speech tijdens de March for Our Lives een verpletterende indruk gemaakt.

Yolanda is de kleindochter van Martin Luther King. „Mijn grootvader had een droom dat zijn vier kleine kinderen niet zouden worden beoordeeld op de kleur van hun huid, maar op hun karakter”, sprak Yolanda.

Wereld zonder wapens

„Ik heb een droom dat genoeg genoeg is. En dat dit een wereld zonder wapens wordt. Punt.” Yolanda kreeg een daverend applaus nadat ze haar toespraak ten gehore had gebracht. Zij was niet de enige jonge Amerikaanse die indruk maakte met een speech.

Honderdduizenden Amerikanen liepen zaterdag mee met de March for Our Lives. In onder meer Washington, Boston, Chicago, Houston, Los Angeles en New York demonstreerden mensen tegen de omstreden Amerikaanse wapenwet.

De discussie om de wapenwet laaide weer op na een schietpartij in Parkland, Florida in februari waarbij een oud-scholier zeventien mensen om het leven bracht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kleindochter Martin Luther King ontroert met speech
Sluiten