Elselotte Smink
Elselotte Smink Nieuws 31 mrt 2018 / 17:05 uur

Kapotgeslagen zerken op begraafplaats: ‘respectloos’

Op de algemene begraafplaats in het Overijsselse Diepenheim zijn onlangs een aantal graven vernield. Zuilen werden volgens de politie omver geslagen of geschopt, zerken zijn kapotgeslagen en uit een oorlogsgraf zijn planten gerukt.

„Wat je toch allemaal mee moet maken in deze tijd. Vandaag weer een melding waarbij ik me echt afvraag waar de mensen tegenwoordig mee bezig zijn", schrijft de politie Hof van Twente op Facebook bij de melding over de vernieling.

Een bezoeker zag zaterdag de vernielingen. De vrouw, die op bezoek was bij het graf van haar moeder, waarschuwde de politie.

Diep schamen

De politie spreekt op Facebook over een totaal gebrek aan respect. „Met de wetenschap dat Diepenheim morgen 73 jaar geleden door de Britten is bevrijd, er toen veel mensen hun leven hebben gelaten voor onze vrijheid en het normale fatsoen om respect te hebben voor de overledenen, kan ik hier absoluut niets anders van vinden dan dat degene die dit gedaan heeft, zich diep moet schamen!"

******UPDATE******Politie flink op het verkeerde been gezet bij schade begraafplaats. …

Gepostet von Politie Hof van Twente am Samstag, 31. März 2018

De gemeente gaat proberen de schade aan de graven te herstellen.

Kindergraven vernield

Eerder deze maand werden er in het Zeeuwse Hoek verschillende graven vernield door nog onbekende daders. Onder de graven waren zeker drie kindergraven.

Gelukkig was er ook een kunstenaar die een positieve inborst had en een bijzonder kunstwerk plaatste op een begraafplaats in Utrecht. Het ging om een trap, waarbij tientallen knuffels vanuit de speelplaats ernaast, over het hek de begraafplaats op ‘lopen’.

Bij de Utrechtse begraafplaats Soestbergen weet niemand wie dit kunstwerk heeft gemaakt, maar ze zijn wel geëmotioneerd geraakt door het 'lieve en zachtaardige' werk. Wie weet meer?

Gepostet von De Utrechtse Internet Courant (DUIC) am Montag, 5. März 2018

De gemeente reageerde positief op het ‘bijzondere’ werk, dat volgens hen niet vaak voorkomt. „Omdat het zo’n mooi symbool is en er zoveel positieve reacties op zijn laten we het kunstwerk staan zolang het er goed uit ziet”, zo liet ze weten aan DUIC.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Kapotgeslagen zerken op begraafplaats: ‘respectloos’
Sluiten