Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 31 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Amerikaanse scholier aangenomen op 20 universiteiten

Een 17-jarige scholier uit Houston, Amerika, kan zijn geluk niet op. Micheal Brown besloot zich voor de zekerheid aan te melden bij twintig universiteiten, en tot zijn grote verrassing is er van elke universiteit een welkomstbrief op de mat gevallen.

Het eerste goede nieuws was afkomstig van Stanford University. In het onderstaande filmpje is te zien hoe onwijs blij Brown is met zijn toelating. Tegenover CNN zei hij: „Ik ben trots dat mijn harde werk niet voor niks is.”

https://www.youtube.com/watch?v=9kvEj3nAGVM

Barack Obama

Volgens Brown heeft hij zijn vele toelatingen te danken aan al zijn buitenschoolse activiteiten. Brown helpt bijvoorbeeld, geïnspireerd door Barack Obama, bij politieke campagnes. En is daarnaast al jaren actief bij de leerlingenraad.

Omdat Brown is aangesloten bij organisaties die kinderen uit arme gezinnen helpen met onderwijs, heeft hij al veel mensen leren kennen die onderwijs volgen aan hoog aangeschreven universiteiten.

Kiezen

„Ik hoop dat mensen zien wat deze initiatieven betekenen”, aldus Brown. Het enige wat Brown nu nog rest is een keuze maken. Voor zijn collegegeld is al gezorgd. De aankomend student krijgt zijn collegegeld vergoed, en ontvang daarbovenop voor 260.000 dollar aan beurzen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.