Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 1 mrt 2018 / 06:03 uur

Hope Hicks vertrekt uit het Witte Huis

Hope Hicks (29), de directeur communicatie van het Witte Huis, heeft woensdag laten weten dat ze ontslag neemt. Hicks vervulde die rol sinds september en was al langer een vooraanstaand adviseur van president Donald Trump. Volgens The New York Times heeft ze aan collega’s laten weten in deze functie alles te hebben bereikt wat ze wilde.

Het vertrek

Witte Huis-woordvoerster Sarah Sanders bevestigde even later het aanstaande vertrek van Hicks. Ze gaf geen reden. De scheidende directeur deed dat evenmin. „Ik wens de president en zijn regering het allerbeste toe bij het leiden van ons land”, was de verklaring die het Witte Huis uit naam van Hicks naar buiten bracht.

Het voormalige model sloot in 2016 zonder enige politieke ervaring aan bij het campagneteam van Trump. Na zijn inauguratie als president groeide ze uit tot een van zijn naaste vertrouwelingen. Daarvoor was ze als pr-manager in dienst van de Trump Organization. „Hope is voortreffelijk en heeft geweldig werk afgeleverd de afgelopen drie jaar”, aldus Trump.

Hicks werd dinsdag langdurig verhoord door de Congresleden die onderzoek doen naar Russische bemoeienis met de Amerikaanse presidentsverkiezing. Volgens een ingewijde zou ze de commissie hebben verteld dat campagneleider Paul Manafort die baan nooit zou hebben gekregen als zijn achtergrond even goed was gecontroleerd als bij andere medewerkers. Hoewel het nooit om essentiële zaken zou zijn gaan, bekende ze ook wel eens een leugentje om bestwil te hebben verspreid.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Hope Hicks vertrekt uit het Witte Huis
Sluiten