Metro
Metro Nieuws 3 mrt 2018 / 17:44 uur

Fransman gearresteerd na filmische achtervolging

Wie zich vrijdagavond op de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom bevond, was misschien getuige van de bizarre achtervolging die daar plaatsvond. Een agent werd daarbij bijna omver gereden. De politie hield daarna een 27-jarige Fransman aan. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag en het witwassen van een groot geldbedrag.

De dienstdoende agenten wilden een Renault aanhouden wegens te hard rijden. De bestuurder van de auto negeerde echter het stopteken en de politie zette daarop de achtervolging in. De vluchtende Fransman botste vervolgens ergens tegenaan en verloor daarbij een bumper en een voorband. Dat deed de roekeloze rijder helemaal niets.

Drie wielen

Op drie wielen ging de Fransman vol gas door, met een snelheid van zo’n 100 kilometer per uur. Al zigzaggend maaide de bestuurder bijna de tegenliggers van de weg, die zich gedwongen zagen uit te wijken naar de stoep of de berm in moesten rijden.

Na de achtervolging lukte het de politieauto om de Renault-rijder klem te zetten. Toen haalde de Fransman nog een schrikwekkende tour uit: hij gaf vol gas en reed over de voorkant van de politiewagen heen en wist zo te ontsnappen. De agent die achter de auto stond, kon nog net opzij springen.

Poging tot doodslag

Enige tijd later lukte het de agenten gelukkig om de Fransman aan te houden bij een benzinestation in Tholen. Hij bleek een grote som geld bij zich te hebben waarvan de herkomst onduidelijk is. De verdachte is voor verhoor en nader onderzoek naar het politiebureau gebracht. De agenten hebben aangifte gedaan voor poging tot doodslag, welke straf hij zal krijgen is nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Fransman gearresteerd na filmische achtervolging
Sluiten