Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 mrt 2018
Leestijd: 1 minuut

Filmstudio The Weinstein Company is failliet

Filmstudio The Weinstein Company heeft maandag faillissement aangevraagd. Sinds tientallen vrouwen eind 2017 naar buiten kwamen met verhalen over seksueel wangedrag door oprichter Harvey Weinstein, kwam dat de Amerikaanse filmstudio niet ten goede.

De studio was de laatste maanden op zoek naar een koper of investeerder. Een groep van investeerders was bereid 500 miljoen dollar neer te leggen voor delen van het bedrijf, maar kwam hier later toch op terug. Dit wegens ‘tegenvallende informatie’ in de boekhouding.

Bedrijfstop

Harvey Weinstein wordt door tientallen vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik, variërend van intimidatie tot verkrachting. Hij werd uit het bedrijf gezet, maar de procureur-generaal van de staat New York spande een rechtszaak aan tegen de filmstudio. De bedrijfstop zou hebben nagelaten medewerkers te beschermen tegen de voormalig directeur.

The Weinstein Company werd in 2005 opgericht door Harvey en Bob Weinstein, nadat de broers hun studio Miramax hadden verkocht aan Disney. De grootste successen van de studio waren Django Unchained, The King’s Speech en Silver Linings Playbook. Het bedrijf produceerde ook televisieprogramma’s als Project Runway en Marco Polo.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.