Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 19 feb 2018
Leestijd: 1 minuut

VVD voor de zesde keer op rij meeste schandalen

Voor de zesde keer op rij, blijken de VVD’ers de Politieke Integriteit-Index aan te voeren. Dit werd zondagavond bekend gemaakt bij het programma College Tour. Klaas Dijkhoff, fractieleider van de VVD was te gast in het programma.

Vrij Nederland stelt deze lijst ieder jaar samen met hoogleraar bestuurskunde Leo Huberts van de Vrije Universiteit, en Muel Kaptein, hoogleraar integriteit aan de Erasmus Universiteit.

Geen patroon

Dijkhoff zei geen patroon te zien en denkt niet dat het door de partij komt. Presentator Twan Huys zei de politicus dat het eerder gebruikte argument van grote partij, dus logischerwijs meer kans op affaires, niet meer opgaat.

Volgens Dijkhoff wordt er binnen de partij aan gewerkt om alles op dit gebied aan te scherpen. „Dit soort gedrag heeft echt wel consequenties. Soms is het onhandigheid, soms gaat het om verantwoordelijkheid nemen. Er was laatst een burgemeester die aan vrouwen zat. Dan is er geen excuus, weg.”

Afscheid

De politicus zei verder dat hij liever heeft dat hij afscheid moet nemen van een dierbaar partijlid door de vrije pers, in plaats van dat zijn partij onbeperkt aan de macht blijft doordat ze de pers in handen hebben. Hij doelde hiermee op het vertrek van Halbe Zijlstra na zijn leugen over een ontmoeting met president Poetin.

Volgens nu.nl wordt de Politieke Integriteit-index aankomende week in Vrij Nederland gepubliceerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.