Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 19 feb 2018 / 16:14 uur

Treinsurfer is een 17-jarige jongen uit Delft

De jongen die twee keer aan de buitenkant van treinen zou hebben meegereden, is een 17-jarige jongen uit Delft. De jongen filmde de ritten en zette deze op YouTube.

Omdat hij zorgde dat hij onherkenbaar was op de beelden, was het lange tijd onduidelijk om wie het ging. Door beelden van camera’s langs de route te bestuderen, vond de politie de treinsurfer toch. De NS en ProRail hadden aangifte tegen hem gedaan.

The Climbing Dutchman

De jongen hing in november aan een trein tussen Schiedam en Delft en in januari deed hij hetzelfde tussen Lage Zwaluwe en Zevenbergen. Hij noemde zichzelf The Climbing Dutchman.

ProRail is woedend op deze treinsurfer. „Deze jongen denkt waarschijnlijk dat hij heel erg stoer is, maar hij is een idioot”, zei ProRail-woordvoerder Jaap Eikelboom eerder tegen Metro. „Wat hij doet is echt levensgevaarlijk. Dat er nog geen ongelukken zijn gebeurd is puur mazzel. Hij weet niet wat hij doet, maar hij komt er voorlopig mee weg.”

Cel of boete

Agenten nodigden de verdachte uit voor een gesprek op het bureau. Daar kwam de jongen opdagen, maar hij legde geen verklaring af. De jongen beriep zich op zijn zwijgrecht.

De jongen wordt vervolgd voor het veroorzaken van gevaar op het spoor. Daarvoor kan hij tot drie maanden cel of een boete tot 8200 euro krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Treinsurfer is een 17-jarige jongen uit Delft
Sluiten