Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 3 feb 2018 / 13:40 uur

Internetoplichter gepakt dankzij pakketbezorger

De politie heeft een internetoplichter aangehouden na een tip van een alerte pakketbezorger. De bezorger was deze week aan het werk in het Noord-Brabantse Erbeek. Toen hij uit zijn bus stapte om het pakketje te bezorgen op het aangegeven adres, werd hij aangehouden door een man met haast.

Deze man beweerde dat hij de bewoner was van het adres en wilde het pakket in ontvangst nemen. Zo gezegd zo gedaan, de man nam het pakket over van de bezorger en vertrok daarna direct. Dit meldt Omroep Brabant.

Oplichterstruc

De bezorger rook echter argwaan en alarmeerde de politie. Hij vond het opmerkelijk dat hij niet de kans had gekregen om aan te bellen. Zijn baas had hem eerder gewaarschuwd voor een vorm van internetoplichting waarbij iemand pakketten op willekeurige adressen laat bezorgen en gebruik maakt van de optie om achteraf te betalen.

Hierbij worden de gegevens van de zogenaamde geadresseerde gebruikt. Bij deze manier van oplichting blijft de dief in de buurt van het bezorgadres en neemt hij het pakket aan voor er aangebeld wordt. Vervolgens maakt hij zich uit de voeten en krijgt het ‘bezorgadres’ de rekening toegestuurd.

Lekker gewerkt

De pakketbezorger besloot de man te achtervolgen en het kenteken en merk van de auto door te geven aan de politie. Gecombineerd met een duidelijk signalement van de ‘ontvanger met haast’, was dit voor de autoriteiten aanleiding om de boel grondig te onderzoeken. De auto van de verdachte werd daarop gevonden op een camping in Baarschot; zo’n vier kilometer verderop.

De verdachte werd aangehouden in een bungalow. Het bleek een 39-jarige inwoner van Apeldoorn te zijn die van soortgelijke oplichtingspraktijken werd verdacht in Breda en Apeldoorn. In de schuur van de recreatiewoning werd het pakket dat hij die dag in ontvangst had genomen gevonden. In dit pakket zat een stofzuiger. Naast de stofzuiger werden er ook andere buitgemaakte spullen gevonden zoals parfum en simkaarten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Internetoplichter gepakt dankzij pakketbezorger
Sluiten