Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 28 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Trump niet uitgenodigd op bruiloft Harry en Meghan

Over een paar maanden is het zover. Prins Harry en Meghan Markle stappen op 19 mei in het huwelijksbootje en zijn daarom al druk met de voorbereidingen. Het begint er echter op te lijken dat de Amerikaanse president Donald Trump geen uitnodiging hoeft te verwachten.

Uitnodiging

De president wordt in een interview op ITV met Piers Morgan, gevraagd naar zijn uitnodiging voor de koninklijke bruiloft. Waarop Trump aangeeft dat hij voor zover hij weet geen uitnodiging heeft ontvangen. Wel zegt hij het echtpaar alle geluk toe te wensen. „Ik wil echt dat ze gelukkig zijn. Ze zien eruit als een fantastisch stel” aldus de president.

Dit nieuws komt niet geheel onverwacht. Volgens de BBC is het algemeen bekend dat Meghan Markle kritiek heeft op de president. Ook werd eerder gesuggereerd dat het stel moeite heeft met een bezoek aan Trump, omdat ze hem niet als vriend zouden beschouwen.

Protocol

Als Piers Morgan de president hiernaar vraagt, geeft de president aan dat het zijn mening over het aanstaande bruidspaar niet veranderd. „Ik hoop alsnog dat ze gelukkig zijn.”

Het Britse koningshuis heeft al eerder aan de media laten weten dat er niet zoiets is als een protocol voor het uitnodigen van staatshoofden. Het staat de Britse prins en zijn verloofde dus vrij om deze keuze zelf te maken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.