Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 3 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Rapper Boef klaar met discriminerende reacties

Rapper Boef heeft de twijfelachtige eer om het eerste ophef-onderwerp van 2018 te zijn. Het filmpje waarin hij de vrouwen die hem na een lekke band een lift aanboden ‘kechs’ (straattaal voor hoeren) noemde, kwam de Algerijnse artiest op veel kritiek te staan.

Hoewel Boef een groot deel van de kritiek terecht vond bijt hij toch van zich af op Instagram. Zijn inbox zou vol zijn gestroomd met discriminerende opmerkingen en ook Geert Wilders krijgt een veeg uit de pan omdat hij de rapper een Marokkaan noemt terwijl hij niet van Marokkaanse maar van Algerijnse afkomst is.

Boef vindt sommigen te ver gaan met hun commentaar ©Instagram, Boef072

Doodsbedreigingen

Op zijn Instagram laat de rapper tevens weten met de dood bedreigd te zijn. Ter ondersteuning plaatst hij een van de vele negatieve reacties op zijn account. Volgens Boef zijn mensen die dit soort commentaren naar hem sturen geen haar beter dan hijzelf en hebben zij hem ook nooit enige vorm van succes gegund.

Hij sluit zijn bericht af met een steunbetuiging naar zijn fans en zegt toe binnenkort met iets vurigs te komen.

De rapper had ook een boodschap aan Geert Wilders ©Instagram, Boef072

Geert Wilders

PVV-leider Geert Wilders is overduidelijk geen fan van de artiest. In een Facebook-update gericht tegen Marokkanen was Boef tevens het mikpunt van kritiek.

In een opsomming werd hij samen met burgemeesters Aboutaleb en Marcouch en kickbokser Badr Hari genoemd als reden waarom Marokkanen geen verrijking zouden zijn voor de Nederlandse cultuur. Saillant detail hierin is echter dat Boef geen Marokkaan is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Rapper Boef klaar met discriminerende reacties
Sluiten