Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 28 jan 2018 / 08:29 uur

Politie Moskou doet inval bij oppositieleider

De Russische politie heeft een inval gedaan in het kantoor in Moskou van de oppositieleider Aleksej Navalni. Aanhangers van de oppositieleider protesteren zondag tegen de regering van president Poetin.

Het is nog onduidelijk waarom de politie de inval heeft gedaan. Volgens een tv-station van opposanten van Poetin worden aanwezigen ondervraagd door de politie.

Boycot

Navalni is een 41-jarige jurist en vooraanstaand oppositieleider in Rusland. Hij mag echter niet meedoen aan de presidentsverkiezingen in maart, omdat hij in 2013 is veroordeeld tot een celstraf wegens verduistering. De oppositieleider en zijn aanhangers beschouwen die strafzaak als een politiek proces om hem te dwarsbomen.

Navalni deed in 2013 nog wel mee aan de verkiezing voor de burgemeester van Moskou, waarbij hij zelfs meer dan een kwart van de stemmen behaalde. Hij heeft opgeroepen tot een boycot van de komende presidentsverkiezingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Politie Moskou doet inval bij oppositieleider
Sluiten