Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 9 jan 2018 / 17:20 uur

Ontuchtzaak schooldirecteur mogelijk groter

Het dertienjarige meisje met wie de ex-directeur van een basisschool in Alphen aan den Rijn, Khalid T., afgelopen zomer ontucht zou hebben gepleegd, is mogelijk slachtoffer van nog meer mannen. Dat bleek dinsdag tijdens de pro-formazitting in de rechtbank in Den Haag.

Het meisje zou in de zomer korte tijd op een sekssite hebben gestaan en in die periode met vijftien mannen hebben afgesproken, verklaarde zij eerder. Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek daarnaar, maar laat weten vooralsnog geen sporen of bewijzen te hebben gevonden die haar verklaring ondersteunen.

Ontmoeting via sekssite

T. zit sinds afgelopen september vast en hij blijft vastzitten, bepaalde de rechtbank. Hij erkent dat hij afgelopen zomer met het meisje heeft afgesproken en haar naar een hotel heeft meegenomen, maar hij had geen idee dat zij zo jong was. Ook ontkent hij ontucht met haar te hebben gepleegd, meldt zijn advocaat Shirley Splinter. Er loopt momenteel nog een forensisch onderzoek of er gemeenschap zou zijn geweest, de uitslag daarvan wordt binnen enkele weken verwacht.

De 32-jarige T. was directeur van de islamitische basisschool An Noer en destijds ook raadslid voor de PvdA in zijn woonplaats Gouda.

De voormalig schooldirecteur zou het meisje via een seksadvertentie hebben leren kennen. Volgens de advocate kon hij ,,door haar uiterlijk niet inschatten dat zij pas 13 jaar oud was” en was hij op zoek naar een serieuze relatie, niet naar seks.

Gerechtelijke procedure

T. was dinsdag niet bij de zogeheten pro-formazitting. Zijn advocaat meldt dat de verdenking hem heel zwaar valt. Dit en de media-aandacht over deze zaak hebben hem doen besluiten niet in de rechtbank te verschijnen. Splinter kon niet aangeven of T. wel bij de inhoudelijke behandeling aanwezig wil zijn.

De verdachte heeft tot nu toe niet willen meewerken aan psychologische onderzoeken maar is momenteel volgens zijn advocate wel met een eigen psycholoog in gesprek.

Het is nog niet duidelijk wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld. De planning is over ongeveer twee maanden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Ontuchtzaak schooldirecteur mogelijk groter
Sluiten