Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Ontgroening Delftsch Studenten Corps gaat te ver

Dat studentenverenigingen te ver gaan tijdens ontgroeningen, is je waarschijnlijk niet ontgaan. Nu heeft ook het Delftsch Studenten Corps (DSC) de plank misgeslagen. De vereniging is misstanden begaan tijdens de ontgroening van afgelopen jaar, blijkt uit onderzoek van de TU Delft. De vereniging wordt daarom ‘financieel gekort’.

In een studentenhuis waar aankomende leden sliepen ‘kwamen gedragingen naar buiten die de TU Delft niet aanvaardbaar vindt’, schrijft de onderwijsinstelling.

Anonieme klacht

De TU Delft onderzocht een anonieme klacht die medio september binnenkwam, en ontdekte dat een aantal aspecten kloppen. Het ging onder andere over het laten uittrekken van vieze kleding door drie aankomende leden voor of in de open buitendeur, mannen moesten in hun ondergoed op de stoep en in de deuropening staan. Ook werd op hun slaapplek stinkende vis neergelegd.

Financieel gekort?

De universiteit heeft besloten DSC 25 procent te korten op de binnen het Profileringsfonds vallende ‘bestuursmaanden’ over 2018/2019 en DSC bovendien voorlopig alleen voorwaardelijk te erkennen in het Profileringsfonds.

De TU Delft ondersteunt verenigingen niet direct financieel, maar laat wel bestuurders en leden die commissies doen toe tot de Regeling Afstudeer Steun (ofwel Profileringsfonds). De TU Delft geeft die studenten daarmee financiële compensatie ter compensatie van de studievertraging door de tijd die ze aan de vereniging besteden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Ontgroening Delftsch Studenten Corps gaat te ver
Sluiten