Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 30 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Online daten: ‘Shirley’ steelt spaargeld van mannen

Op zoek naar een vaste relatie of gewoon een leuke scharrel? Online daten is daarvoor een prima oplossing. Helaas kan het ook een hoop nadelen met zich meebrengen. Zo heeft de politie onlangs twee vrouwen en twee mannen opgepakt die ervan worden verdacht dat ze zeker tien mannen op leeftijd van tienduizenden euro’s hebben beroofd. Ze legden contact via een datingsite, waarop ze zich voordeden als de 52-jarige ‘Shirley’.

Shirley…

Nadat er een ‘echte date’ was geregeld, verscheen ‘Shirley’ aan de deur. ‘Shirley’ was echter een veel jongere versie. „Hét moment waarop alle alarmbellen moeten gaan rinkelen", aldus de recherche in Oost-Nederland, die de verdachten opspoorde. Toch wisten de vrouwen vaak het vertrouwen van de mannen te winnen, om de mannen vervolgens figuurlijk helemaal uit te kleden.

Wat volgde was een verhaal over het beltegoed van een van de vrouwen dat moest worden opgewaardeerd. Als de man dat via zijn bank regelde, zouden ze hem direct contant terugbetalen. Uiteindelijk wisten de vrouwen hun slachtoffers, van tussen de 65 en 75 jaar, pinpassen afhandig te maken en pincodes te ontfutselen. Een van de mannen raakte daardoor zelfs een bedrag 20.000 euro kwijt.

De opgepakte ‘Shirleys’ zijn een 25-jarige vrouw uit Posterholt en een 22-jarige vrouw uit Landgraaf. Hun mannelijke handlangers zijn 21 en 22 jaar en komen uit Eindhoven.

Voortaan misschien toch maar op openbaar terrein afspreken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.