Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 19 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Meisje (9) ‘snoept’ per ongeluk medische marihuana

Een basisschoolleerling uit de Amerikaanse stad New Mexico dacht dat ze lekkere snoepjes mee naar school had genomen. Maar de snoepjes die zij en de andere leerlingen opaten, bleken haar ouders’ medische marihuana te zijn.

Toch geen normaal snoepje

„Ze zagen eruit als normale gummy beers”, vertelt een leerling die de marihuana innam aan KRQE News 13. Maar ze had al snel door dat het toch niet een heel normaal snoepje was. Ze werd duizelig en had het gevoel dat de kamer aan het draaien was. De schooldirectrice vertelt dat het meisje, dat de snoepjes meebracht, zich nogal vreemd gedroeg. „Ze zei dat ze niets meer kon zien.”

De medische marihuana kan twee tot honderd keer zo sterk zijn als normale marihuana. In totaal hebben vier leerlingen aan de medische marihuana gezeten. Een van hen heeft zelfs drie of vier snoepjes naar binnen gewerkt.

Waarschuwing voor ouders

De school schakelde hulpdiensten in. Zij hielden in de gaten of er bij de leerlingen geen gevaarlijke reacties op de marihuana ontstonden.

De school heeft nu besloten dat de kinderen geen eten meer mogen delen wat ze van huis uit hebben meegenomen. Ook waarschuwt de school ouders om voorzichtig te zijn met de medicijnen die ze in huis hebben liggen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.