Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 13 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Krijgen we twee nationale vrije dagen met carnaval?

Onder de rivieren weten ze als geen ander carnaval te vieren. En ondanks de populariteit, moeten er toch vakantiedagen ingeleverd worden. „Dit feest verbroedert, verenigt en moet vrij gevierd kunnen worden”, laat voormalig profvoetballer en singer-songwriter Björn van der Doelen weten aan het regionale tv-programma Keiebijters Kletsshow. Hij gaat een handtekeningenactie starten, met als doel: twee nationale vrije dagen, tijdens carnaval.

De Tweede Kamer

Burgers kunnen met een burgerinitiatief een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten als ze 40.000 handtekeningen hebben. En dat is precies het doel van Van der Doelen. „Broeders en zusters verenigt u, teken die petitie op carnavalvrij.nl. Als ik 40.000 handtekeningen haal, ga ik persoonlijk naar Den Haag. Daar kun je op rekenen, dus ik reken op jullie!”, laat hij weten.

https://twitter.com/helmond_nieuws/status/952237381956132864

Carnaval

Carnaval begint altijd op de eerste zondag van de vastentijd. De vastentijd begint 40 vastendagen voor Eerste Paasdag, waarbij zondagen niet mee tellen. De eerste Carnavalsdag valt dan zeven weken voor Eerste Paasdag. In 2018 vindt carnaval plaats van zondag 11 februari tot en met dinsdag 13 februari.

Is deze handtekeningenactie overdreven of helemaal terecht?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.