Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 jan 2018 / 06:14 uur

Extra sancties voor Noord-Korea

Twintig landen hebben na overleg over de crisis rondom Noord-Korea aangekondigd dat ze overwegen het land extra sancties op te leggen die verdergaan dan de sancties uit de resolutie van de VN-Veiligheidsraad. Dat hebben de VS en Canada in een gezamenlijke verklaring na de vergadering in Vancouver laten weten.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, benadrukte dat alle landen moeten samenwerken om te verhinderen dat schepen de huidige sancties proberen te omzeilen. Hij zei dat er opnieuw consequenties moeten volgen voor Noord-Korea als het regime nieuwe agressie tentoonspreidt.

Bij het overleg over het Noord-Koreaanse nucleaire wapenprogramma waren belangrijke landen als China en Rusland afwezig. Er is ook afgesproken om de pogingen van Noord-Korea en Zuid-Korea om tot een dialoog te komen te ondersteunen, in de hoop dat die leidt tot vermindering van de spanningen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Extra sancties voor Noord-Korea
Sluiten