Metro en ANP
Metro en ANP Nieuws 17 jan 2018

Coalitie heeft ruzie over Lelystad Airport

De coalitie ruziet over de openingsdatum van Lelystad Airport. Kamerleden bevestigen aan De Telegraaf dat met name CDA en VVD woedend zijn op de ChristenUnie. Die partij had eind december gesuggereerd dat ze het openen van de luchthaven in 2019 wil blokkeren.

De uitspraken van Kamerlid Eppo Bruins van ChristenUnie zouden voor grote beroering binnen de coalitie gezorgd hebben. Ingewijden hebben aan de krant bevestigd dat de gemoederen vorige week hoog zijn opgelopen, omdat was afgesproken om gezamenlijk eerst het huiswerk van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur af te wachten.

Minister van Nieuwenhuizen wil begin volgende maand duidelijkheid geven over de toekomst van Lelystad Airport. Ze komt dan met nieuwe gegevens over geluidshinder. Eerder bleek dat geblunderd was met de cijfers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Coalitie heeft ruzie over Lelystad Airport
Sluiten