Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 2 jan 2018 / 08:14 uur

Criminele bende steelt ski’s op de piste

Ben je na een uitputtende ochtend van met je lange latten de witte berg afglijden toe aan een bord lekkere kaiserschmarrn of een kop warme chocolademelk met slagroom? Ga er dan niet té lekker voorzitten, er zijn namelijk skidieven op pad.

Dit heeft de Nederlandse Ski Vereniging bevestigd aan de Telegraaf. Directeur Bert Romani vertelt dat reisverzekeraars te maken hebben met een handvol claims. „Deze dieven gaan heel gericht te werk, vaak in mondaine ski-oorden, waar veel geoefende skiërs zijn.”

Een bende

Joep Gimbrère uit Limburg maakte het mee. Tijdens een lunch met zijn vrouw in het Oostenrijkse Sankt Anton werden zijn gloednieuwe ski’s ter waarde van een kleine duizend euro meegenomen. „We hadden onze ski’s keurig in de rekken gezet, maar toen we na een halfuurtje terugkwamen bleken ze verdwenen", zegt hij tegen de krant.

Gimbrère was niet het enige slachtoffer, de ski’s van een tiental andere toeristen werden ook meegenomen. De lokale politie liet na aangifte van Gimbrère weten dat er een bende actief is die duizenden ski’s en boards stelen.

Oppassen in de bergen

Romani hoort het regelmatig en is daarom ook niet verbaasd. „Het enige wat je kunt doen, is je materiaal zoveel mogelijk in het zicht houden. Ook zijn er skislots te koop. Huur als het kan ook een kluis. Een tip is om ski’s niet als paar weg te zetten, maar als onpaar met een reisgenoot. Dan zijn ze niet aantrekkelijk.”

Reisverzekeraar Europeesche Verzekeringen bevestigt een toename van het aantal claims voor gestolen skimateriaal, en ook de horeca in de Alpenlanden waarschuwen skiërs om op te passen. En justitie kan niks doen omdat het slechts om ski’s gaat. Het is dus oppassen geblazen in de bergen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Criminele bende steelt ski’s op de piste
Sluiten