Constance van Amstel
Constance van Amstel Nieuws 5 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid

Camiel Eurlings treedt terug als IOC-lid. Dat heeft hij vrijdagmiddag laten weten via een persverklaring. De beslissing is donderdagavond genomen, zo schrijft de oud-minister die in opspraak is geraakt. IOC laat weten dat hij dit doet dit in het belang van de sport en de sporters. De voortdurende discussie over zijn positie naar aanleiding van een mishandelingszaak in het verleden heeft hem dit besluit doen nemen.

Afleiding

Camiel Eurlings: ,,Ik betreur de hele gang van zaken zeer. De discussie over mijn al dan niet aanblijven leidt af van waar het, juist nu, om moet gaan; de sport en de sporters. Vandaar dat ik met pijn in het hart aftreed als IOC-lid, de mooiste vrijwilligersbaan van de wereld."

De afgelopen jaren heeft hij als IOC-lid mogen bijdragen aan het moderniseren van het IOC, schrijft Eurlings. Ook zijn onder zijn toezicht de banden tussen het IOC en Nederland verstevigd en hebben ze als IOC kansen gecreëerd voor kleinere landen om de Spelen in de toekomst ook te kunnen organiseren, schrijft hij. ,,Het was een ongelooflijke eer om hier een bijdrage aan te mogen leveren."

Vertrouwen

Hij dankt IOC voor ‘het grote vertrouwen dat zij in mij heeft gehad’. ,,Het IOC heeft mij altijd gesteund, ook in de afgelopen moeilijke periode."

Ook wenst hij alle Olympische sporters ‘de beste Spelen ooit’ en hoopt dat hun jaren van toewijding en training beloond gaan worden. ,,Alle succes in Pyeongchang!”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.