Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 23 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Zoontje moet van ouders konijntjes dumpen in het bos

In de bossen bij Oosterbeek werden afgelopen week drie konijntjes vrijgelaten door een scholier. Dit moest van zijn ouders vanwege de verhuizing van het gezin naar het buitenland.

Anonieme tip

Het AD schrijft dat de dierenambulance Nederrijn afgelopen donderdag een anonieme tip kreeg over de gedumpte konijntjes. De diertjes bleken inderdaad nog in leven en rond te scharrelen langs het spoor aan de Oosterbeekse Parallelweg.

De tip aan de ambulance kwam van een moeder die het verhaal van haar zoontje hoorde. Het jongetje vertelde aan zijn moeder dat een klasgenootje zijn konijntjes naar het bos moest brengen. De moeder liet weten dat ze het verhaal eerst niet geloofde, tot ze een kijkje ging nemen en de konijntjes langs het spoor zag zitten.

Huize Pluis

De dierenambulance wil aangifte doen, maar weet niet wie de konijntjes heeft gedumpt. Ze vragen daarom iedereen die iets gezien heeft een bericht te sturen naar hun Facebookpagina.

De dierenambulance zegt niet te verwachten dat de eigenaar van de konijntjes zich zal melden, en vraagt in plaats daarvan aan de eigenaar om een kleine financiële bijdrage te leveren aan konijnenopvang Huize Pluis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.