Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 26 dec 2017 / 08:54 uur

Zaandamse zaal met gewelddadige Eritreeërs ontruimd

In Zaandam is het maandagnacht behoorlijk uit de hand gelopen in het zalencentrum aan de Greneweg. De zalen, met daarin een groep van driehonderd tot vierhonderd Eritreeërs, werden schoongeveegd, hetgeen gepaard ging met de nodige vechtpartijen.

Concert

Volgens RTV Noord-Holland waren Eritreeërs uit heel Europa naar Zaandam gekomen voor een concert van een binnen de Eritrese bevolking zeer bekende artiest. Alleen konden er eigenlijk maar zo’n 150 man bij aanwezig zijn, maar dat werd dus minimaal het dubbele.

Toen de beveiliging probeerde om de mensen naar buiten te begeleiden barstte de onrust pas echt los. Beveiligers werden bekogeld met flessen en ook werd er gedreigd met het gebruik van vuurwapens.

Drie aanhoudingen

Uiteindelijk had het drie arrestaties tot gevolg. „Drie mannen van 22 (Duitsland), 28 (Heiloo) en 29 jaar (Hoorn) zijn door de politie aangehouden voor openlijke geweldpleging en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor."

De rest van de groep werd vervolgens naar het station van Zaandam begeleid. Maar omdat het midden in de nacht was, duurde het nog een paar uur alvorens zij de stad konden verlaten. Volgens ProRail zouden ze vervolgens voor onrust en oponthoud in de treinen gezorgd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Zaandamse zaal met gewelddadige Eritreeërs ontruimd
Sluiten