Metro
Metro Nieuws 5 dec 2017 / 11:55 uur

Winter is coming: kans op sneeuw!

Sinterklaasavond is nog relatief warm voor de tijd van het jaar, maar eind van de week kunnen we toch echt sneeuw verwachten. Begin van de week tikken de temperaturen nog de 9 graden aan, maar vanaf vrijdag gaan de temperaturen dalen en is er kans op hagel en natte sneeuw.

De sjaals, mutsen en handschoenen kunnen weer uit de kast, want donderdag gaat het flink regenen en vanuit het noorden trekt een andere luchtsoort het land binnen. Vrijdag zal de temperatuur een stuk dalen en volgens Weerplaza is er dan kans op hagel en natte sneeuw. In de Limburgse heuvels zou het zelfs wit kunnen worden. Schaatsliefhebbers moeten nog even geduld hebben, want er is nog geen vorst op komst.

Rijkswaterstaat is klaar voor de kou en heeft ruim 200 miljoen kilo strooizout op voorraad. Zo’n 546 strooiwagens zullen dat gaan verdelen over de snelwegen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Winter is coming: kans op sneeuw!
Sluiten