Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 1 dec 2017 / 19:00 uur

Voormalig adviseur van Trump bekent liegen

Michael Flynn heeft in januari tegenover de FBI gelogen over contacten met de Russische ambassadeur. Vrijdag bekende de voormalig veiligheidsadviseur van president Trump dat hij had gelogen.

Officiele beschuldiging

Enkele uren daarvoor was hij officieel beschuldigd in een aanklacht die de Amerikaanse speciale onderzoeker Robert Mueller openbaar maakte. Voormalige FBI-chef Mueller onderzoekt sinds mei dit jaar eventuele banden tussen de Russische regering en het campagneteam van Donald Trump.

Het Witte Huis heeft als reactie op de bekentenis verklaard dat de aandacht alleen over Flynn gaat. „Niets van de bekentenis of de aanklacht gaat over iemand anders dan meneer Flynn”, zei de advocaat van het Witte Huis.

Belangrijk voor onderzoek

Flynn kan veel betekenen voor het onderzoek van Mueller. In de rechtbank bekende hij niet alleen dat hij had gelogen, maar ook dat hij door een zeer hoge medewerker van Trumps transitieteam was aangespoord de gesprekken met de Russische ambassadeur in Washington te voeren. Hij hield het team steeds volledig op de hoogte van de gesprekken.

Zijn carrière als nationaal veiligheidsadviseur van Trump was maar van korte duur voor Flynn. Op 20 januari kreeg hij de belangrijke post, maar 13 februari moest hij al aftreden. Flynn had tegenover vicepresident Mike Pence misleidende uitspraken gedaan over zijn contact met een Russische ambassadeur in Washington.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voormalig adviseur van Trump bekent liegen
Sluiten