Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 9 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Nederlands fotomodel omgekomen in Maleisië

Het Nederlandse fotomodel Ivana Smit is om het leven gekomen. Ze is van een balkon gevallen op de 20e verdieping van een gebouw in Kuala Lumpur.

Naakt lichaam

Ivana zou na een avondje stappen met twee Amerikanen van het balkon zijn gevallen. Haar lichaam belandde vervolgens op een balkon op de zesde verdieping van hetzelfde gebouw. Volgens lokale media was Ivana naakt toen hulpdiensten haar lichaam vonden.

De jonge vrouw zou onder invloed van alcohol zijn geweest. De politie gaat uit van een ongeluk, maar de familie en vrienden van Ivana geloven dat niet. Zij vermoeden opzet. Haar ouders en broer zijn inmiddels in Kuala Lumpur. Volgens een kennis van de familie is het té toevallig. Bovendien zouden de balustrades van de appartementsgebouwen erg hoog zijn.

Geen duidelijkheid

Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft navraag gedaan bij de lokale autoriteiten, maar nog geen antwoord gekregen. Begin volgende week verwacht het ministerie duidelijkheid.

Naast de Nederlandse zou Ivana ook de Belgische nationaliteit hebben. Op vijftienjarige leeftijd werd ze derde in de wedstrijd Malaysia’s Supermodel Search. Deze week liep ze nog een show voor het lingeriemerk Triumph.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.