E.Westland
E.Westland Nieuws 21 dec 2017 / 07:41 uur

Man rijdt met SUV in op voetgangers in Melbourne

Een automobilist is donderdag op een kruispunt in de Australische stad Melbourne met een SUV ingereden op voetgangers.

Volgens de Sydney Morning Herald zijn negentien mensen gewond geraakt, van wie een jong kind ernstig. De politie bevestigt in ieder geval 14 gewonden, waarvan enkele in kritieke toestand.

Volgens de politie botste de man op verschillende voetgangers op Flinders Street, volgens de BBC een drukke straat in het stadscentrum. Zeker 13 mensen zouden naar het ziekenhuis zijn gebracht en twee anderen werden behandeld op straat. Het incident vond rond 16.45 uur plaatselijke tijd plaats, tijdens de avondspits.

Arrestatie

De politie, die snel ter plaatse was, heeft de verdachte gearresteerd. Niet veel later werd nog een tweede man aangehouden op verdenking van betrokkenheid. Hij droeg messen bij zich. De politie heeft in een officieel statement laten weten dat het nog „te vroeg is" om iets te kunnen zeggen over de motivatie van de dader(s), maar dat ze uitgaan van een opzettelijke daad.

De verdachte zou een Australische man van Afghaanse afkomst zijn. Hij zou een drugsverleden hebben en kampen met psychische problemen.

„We begrijpen dat dit een traumatische gebeurtenis is en roepen iedereen op die iets heeft gezien om zich te melden op het politiebureau. Daar is ook slachtofferhulp aanwezig."

De politie in Australië vraagt voorbijgangers met foto- of videomateriaal om dit naar de autoriteiten op te sturen. Ook roepen ze iedereen op om het gebied van de aanslag te mijden.

Tramverkeer

De premier van de staat Victoria, Daniel Andrews, spreekt van een „vreselijk" incident. „De treinen rijden nog, maar het tramverkeer is gestremd. Blijf veilig en kijk of je geliefden veilig zijn."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man rijdt met SUV in op voetgangers in Melbourne
Sluiten