Bregje Simons
Bregje Simons Nieuws 29 dec 2017 / 20:17 uur

KWF maakt verlicht hart van duizenden lampionnen

Een hart van lampionnetjes wordt vrijdagavond in Lunteren ontstoken. Voor iedereen die te maken heeft of heeft gehad met kanker, verlicht het KWF Kankerbestrijding zo’n 10.000 beschreven lampionnen. Zo wordt er tijdens de laatste dagen van het jaar nog net een beetje extra gedacht aan dierbaren die er niet meer zijn, aan de mensen die nu met kanker te maken hebben en aan iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken.

Hart van lampjes

Op een open plek midden in het bos vlakbij Lunteren wordt een enorm hart van duizenden lampionnen gevormd. Die locatie is bewust gekozen, omdat het in het midden van Nederland ligt. Zodra het donker wordt en alle lampjes te zien zijn, levert dat een indrukwekkend beeld op:

Iedereen kan online een lampion doneren. Op de lampion wordt met de hand de naam van een dierbare geschreven. De opbrengst van de donaties zijn bestemd voor kankeronderzoek.

KWF maakt verlicht hart van duizenden lampionnen
KWF maakt een verlicht hart van duizenden lampionnen. Op iedere lampion staat de naam van een dierbare. Foto: Remko de Waal/ANP

Bekende en onbekende verhalen

Ook een aantal bekende Nederlands doneren een lampion. Zo hebben Albert Verlinde, Edsilia Rombley en Addy van de Krommenacker een lampion beschreven voor hun dierbaren. Ook John Williams, Marlijn Weerdenburg en Fien Vermeulen branden een lampion, zij waren ook aanwezig in Lunteren bij het hart van lampjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KWF maakt verlicht hart van duizenden lampionnen
Sluiten