Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 19 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Kinderen niet welkom op kerstdiner basisschool

Update: De school heeft dinsdagavond na vragen en protesten besloten de kinderen toch toe te laten op het kerstdiner. „Dat doen we vooral met het oog op de kerstgedachte”, laat een woordvoerder van de school aan het AD weten die verder niet op de zaak in wil gaan.

Kerstdiner

Zeker zeven kinderen worden donderdagavond geweerd bij het kerstdiner van basisschool De Wateringe in Hellevoetsluis. Omdat de ouders de vrijwillige ouderbijdrage van 50 euro niet hebben betaald, laat de basisschool de kinderen niet aanschuiven bij het avondmaal.

Veel geld

Vorige week kregen zeventien kinderen een brief mee waarin staat dat ze alleen mogen mee-eten als hun ouders alsnog het geld overmaken. Maar een vrijwillige bijdrage van 50 euro, is niet een bedrag dat iedereen zomaar uit zijn zak kan toveren. „Hier in de wijk wonen best veel mensen die het niet breed hebben. Ik heb begrepen dat een aantal ouders nu maar de huurtoeslag heeft gebruikt om de ouderbijdrage te betalen, omdat ze niet willen dat hun kind wordt uitgesloten”, zegt ‘buurtmoeder’ Agnes Oosterboer tegen het Algemeen Dagblad.

De school heeft volgens Oosterboer ook nauwelijks kosten aan het kerstdiner, de kinderen moeten namelijk allemaal een gerechtje meenemen. „Alleen het drinken wordt door de school verzorgd."

Juist geen kerstgedachte

„Deze actie past niet bij de kerstgedachte", zegt Oosterboer. Daarom heeft ze samen met een andere ouder een oplossing bedacht. Ze houdt donderdagavond in een gebouw naast de school, een kerstdiner voor de kinderen die op De Wateringe niet welkom zijn bij het kerstdiner van de basisschool.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.