Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 8 dec 2017
Leestijd: 1 minuut

Grootste Kerstboom ter wereld IJsselstein kapot

Slecht nieuws voor de kerstliefhebbers. De ‘grootste kerstboom ter wereld’ zal dit jaar door een blikseminslag niet kunnen worden verlicht. Al 25 jaar wordt de 372 meter hoge Gerbrandytoren in IJsselstein versierd met kerstlampjes om zo de grootste kerstboom ter wereld te vormen. Het noodlot sloeg vanochtend toe toen de bliksem de toren raakte, hierdoor raakte een groot deel van de lampjes defect. Dit is niet meer te repareren voor 6 januari, de datum dat de kerstboom traditioneel weer wordt afgetuigd.

Het ontstekingsevenement van vorig jaar ©ANP

Teleurstelling

Een bestuurslid van de vereniging achter het initiatief vertelt aan RTV Utrecht aangeslagen te zijn: „De boom is 25 jaar geleden voor het eerst aangegaan, morgen zou het de twintigste keer zijn dat -ie aanging. Daar hadden we ons bijzonder op verheugd.”

Ook de voorzitter van de vereniging Mieke Kromwijk baalt van de blikseminslag en vertelt aan het ANP. „Heel veel mensen zien ieder jaar uit naar het moment dat de lampen branden en veel bedrijven en vrijwilligers hebben heel veel tijd gestoken in de voorbereiding. Het is in de historie van de Kerstboom wel vaker voorgekomen dat het weer, en zelfs ook bliksem, spelbreker was, maar dit komt op een wel heel vervelend moment."

Schrille troost

Op zaterdag 9 december staat het ontstekingsevenement gepland en deze gaat in aangepaste vorm gewoon door. Tijdens dit evenement is er een optreden van O’G3NE en er wordt gezocht naar manieren om de zendmast op andere manieren te belichten. De organisatie wil de Gerbrandytoren nu met automatische schijnwerpers gaan verlichten. Op deze manier is de grootste kerstboom ter wereld toch een beetje zichtbaar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Grootste Kerstboom ter wereld IJsselstein kapot
Sluiten