Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 24 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Glazen Huis brengt dit jaar 5.026.144 euro op

De actie van 3FM Serious Request heeft dit jaar 5.026.144 euro opgehaald. De drie DJ’s Domien Verschuuren, Angelique Houtveen en Sander Hoogendoorn gingen het bekende Glazen Huis in, dat dit jaar in Apeldoorn staat.

100 miljoen

Tijdens de laatste tussenstand zondagmiddag werd duidelijk dat de magische grens van 100 miljoen euro overschreden was. Er was 4,1 miljoen euro nodig voor het behalen van die grens en dat werd met een bedrag van 4.225.691 ruim gehaald. Dat betekent dat het totaal aantal donaties voor Serious Request in de afgelopen veertien jaar boven de 100 miljoen euro uit komt.

Rode Kruis

3FM Serious Request brengt in 2017 door crisis verscheurde families weer bij elkaar. Kerst is een tijd van samen zijn. Dat geldt helaas niet voor iedereen. Wereldwijd zijn meer dan 4 miljoen mensen op zoek naar hun dierbaren. Vanuit het Glazen Huis in Apeldoorn roepen 3FM dj’s roepen het hele land op om geld in te zamelen voor het Rode Kruis, met als doel vermisten op te sporen en het contact te herstellen.

Eindelijk vrij

Om tien over negen stonden de DJ’s weer buiten het huis en op het dak om het overvolle plein toe te spreken. Vervolgens baanden de DJ’s zich een weg naar het podium, waar ze door gastheer Frank van der Lende wat lekkers te eten kregen. De DJ’s eten namelijk gedurende zes dagen geen vast voedsel.

Eenmaal op het podium werd bekend dat de actie van dit jaar een bedrag van 5.026.144 euro op heeft gehaald. Van dat geld gaat het Rode Kruis familie leden weer bij elkaar brengen.

Niet meer zo hoog

In 2012 bracht Serious Request nog 13,8 miljoen euro op, maar de laatste jaren worden zulke hoge bedragen niet gehaald. Met alle Serious Request-acties is in de afgelopen veertien jaar iets meer dan 100 miljoen euro opgehaald voor uiteenlopende stille rampen in de wereld , meldt NPO 3FM.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.