Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 20 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Agent geeft vreselijke details over moordende honden

Ze zou even met haar honden gaan wandelen, maar kwam nooit meer terug. Het lichaam van de 22-jarige Bethany Lynn Stephens werd afgelopen donderdag door haar eigen vader gevonden in een bos in Virginia.

Bethany was gewoon even een ommetje gaan maken met de honden. Toen ze een dag later nog niet terug was, begon haar vader zich toch wel zorgen te maken. Hij wist waar zijn dochter regelmatig met haar viervoeters te vinden was en besloot daar te zoeken. Het duurde niet lang voordat hij de twee vond naast iets wat de man aanzag voor het karkas van een dier. Het bleek zijn dochter te zijn.

Verkeerde dader

Nadat dit verhaal dat regelrecht uit een horrorfilm geknipt kon zijn naar buiten kwam, ontstond in Amerika allerlei commotie. Veel Amerikanen geloven namelijk niet dat de honden hun eigen bazin hebben vermoord en opgegeten. Zij denken dat de politie het mis heeft en er hierdoor een gruwelijke moordenaar op vrije voeten rondloopt.

Het politiebureau werd overspoeld met telefoontjes en mails, waardoor Sheriff Jim Agnew zich gedwongen voelde een extra persconferentie te geven. Om te bewijzen dat de politie geen gevaarlijke moordenaar over het hoofd zag, besloot Agnew gruwelijke details van de plaats delict te belichten. Hij hoopte zo de gemeenschap gerust te stellen.

Gruwelijke details

Hij wilde het liever niet vertellen, maar verklaarde met een brok in zijn keel dat hij de honden de ribbenkast van het slachtoffer zag opeten. Ook de specifieke verwondingen op de armen van Bethany wezen erop dat ze zichzelf heeft geprobeerd te beschermen tegen de aanval van de honden. De 22-jarige was klein van postuur en de honden wogen samen het dubbele van haar.

Agnew vertelde dat hij in zijn veertig jaar bij de politie nog nooit zoiets had gezien en hoopt het ook nooit meer te hoeven zien in de toekomst.

De details werden vrijgegeven met toestemming van de familie. Zij staan achter het politieonderzoek en hebben ook toegestaan de twee honden in te laten slapen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.