Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 27 dec 2017
Leestijd: 5 minuten

4x Feestbook! Superleuke reacties op Facebook Metro

Met meer dan 450.000 Facebook-volgers (dank!) heeft Metro een platform met veel nieuws, maar met nog véél meer meningen. We weten en zien het allemaal: van een uurtje meningen lezen word je bepaald niet vrolijker, want nieuws- en achtergrondverhalen zien mensen als de uitgelezen kans om eens luid en duidelijk te roepen wat zij ervan vinden. Uiteraard heeft iedereen recht op zijn of haar negatieve mening, maar op deze plaats zetten we eens vier Metro-lezers met een lieve, leuke en aardige reactie in het zonnetje. Dit kwartet zag ook: Facebook mag soms best een beetje meer Feestbook zijn.

Feestbook! 4x superleuke reacties op Facebook Metro
Kiki de Boer.

Veel plezier met doneren

Wie: Kiki de Boer (21)

Woonplaats: Zutphen

Reageerde op: Apeldoorn maakt zich op voor Serious Request

Veel gelezen: Sjongejonge, kunnen ze geen geld voor problemen in Nederland inzamelen?

Mening Kiki: „Hallo azijnzeikend Nederland! Als jullie zo graag een goed doel in Nederland willen steunen, dan raad ik de volgende twee aan: de Voedselbank of het Nationaal Ouderenfonds. Dan hoeven jullie niet meer te zeuren dat er zoveel geld naar het buitenland gaat én doe je iets goeds voor de kerst. Veel plezier en doneer ze!”

Reageer je altijd positief? „Ik trek mijn mond ook wel eens open hoor, maar de meningen over Serious Request mogen wel wat minder. Zaterdag ga ik zelf met fursuiters naar het Marktplein in Apeldoorn. Wij hebben voorliefde voor dieren uit Disneyfilms en gaan verkleed als die dieren. Kinderen kunnen dan voor geld met ons op de foto en dat doneren we aan Serious Request.”

Ben je verbaasd over wat mensen op het internet slingeren? „Ja. Mensen schrijven iets zonder na te denken hoe dat kan overkomen bij anderen. De reacties over Serious Request zijn elk jaar hetzelfde trouwens.”

Tip voor de Facebookgebruikers van 2018: „Het geven van je mening moet je gewoon blijven doen, want dat is belangrijk. Maar denk wel even goed na voor je wat op het internet zet.”

Feestbook! 4x superleuke reacties op Facebook Metro
Tanja Bouwhuis.

Applaus voor de NS

Wie: Tanja Bouwhuis (50)

Woonplaats: Wijhe

Reageerde op: Ondanks chaos en sneeuw ook lof voor NS

Veel gelezen: ‘De NS maakt er altijd een puinhoop van’ en ‘in landen waar écht veel sneeuw ligt gebeurt zoiets nooit’.

Mening Tanja: „Na een lange dag op een luchthaven wegens een geannuleerde vlucht, moesten we teleurgesteld naar huis met de trein. Ook daar waren de nodige vertragingen, maar personeel van de NS heeft ons erg goed geholpen. Door de hulpvaardigheid en het optimisme kregen wij er ook weer zin in. Applaus voor de medewerkers van de NS!”

Reageer je altijd positief? „Het lukt niet altijd, maar ik probeer het wel. Ook al miste ik een vlucht naar Krakau, na het Metrobericht vond ik een compliment aan die behulpzame en vrolijke NS-medewerkers op z’n plaats.”

Ben je verbaasd over wat mensen op het internet slingeren? „Zeker, maar ik maak me er niet heel druk over. Ik zie wel dingen dat ik denk ‘dat kan écht niet’, maar ja, ik weet helemaal niet wie die mensen zijn.”

Tip voor de Facebookgebruikers van 2018: „We leven in een mooi land, dus wees eens postief met z’n allen.”

Feestbook! 4x superleuke reacties op Facebook Metro
Famke Damen.

Woody was zó leuk

Wie: Famke Damen (33)

Woonplaats: Apeldoorn

Reageerde op: Hond met ‘gek’ uiterlijk vlak voor de kerst geadopteerd

Veel gelezen: Die vorige eigenaar moeten ze aan de hoogste boom opknopen.

Mening Famke: „Woody, fijn dat je een warm huisje hebt gekregen en dat je de liefde krijgt. Ik had je ook mee naar huis genomen.”

Reageer je altijd positief? „Ik ben meestal positief ingesteld en dit was zo’n leuk hondje! Ik moest gewoon even op dit leuke Metro-berichtje reageren.”

Ben je verbaasd over wat mensen op het internet slingeren? „Ja, je hóeft niet te reageren hè. Scroll toch door, denk ik dan. Een mening hebben mag, maar iemand een kogel door z’n kop toewensen… Nu werd er enorm gescholden op de vorige eigenaar van Woody, maar ik vond dat het juist om het mooie nieuws voor het hondje ging.”

Tip voor de Facebookgebruikers van 2018: „Ga positief 2018 in, zonder de negativiteit van 2017.”

Feestbook! 4x superleuke reacties op Facebook Metro
Joy Kievit.

Omggggg, wasberen

Wie: Joy Kievit (21)

Woonplaats: Rotterdam

Reageerde op: Wasbeer gesignaleerd in Nederland

Veel gelezen: Al die buitenlanders die naar ons land komen, nemen ook ziektes mee.

Mening Joy, richting haar zus: „Nina, OMGGGGG WE MOETEN HEM VINDEN.”

Reageer je altijd positief? „Ja hoor. Toen ik dit zag, had ik zo’n moment met een groot aaaahhhh-gehalte. Mijn zus en ik zijn helemaal weg van wasberen. Op filmpjes zijn ze altijd hartstikke leuk.”

Ben je verbaasd over wat mensen op het internet slingeren? „Ach, blijkbaar hebben die mensen niets beters te zeggen. Ik noem het ‘die toetsenbordhelden’. Zouden zij face to face tegenover iemand staan, dan komt er volgens mij heel wat minder uit.”

Tip voor de Facebookgebruikers van 2018: „Mensen moeten elkaar wat minder serieus nemen. Iedereen is maar boos op van alles. Probeer door alle negativiteit eens iets positiefs te zien, want dat gebeurt volgens mij op dit moment niet meer.”

Feestbook! 4x superleuke reacties op Facebook Metro
Jim Bakkum en Vajèn van den Bosch. / Koen van Weel | ANP

Beloning: feest bij On Your Feet!

De vier Metro-lezers met de leuke Facebookreacties worden beloond. Zij krijgen allemaal twee kaartjes voor de Stage Entertainment-musical On Your Feet! in het Beatrix Theater in Utrecht. De reden? Als we het toch over Feestbook hebben, dan past On Your Feet! daar het beste bij. Deze feestmusical vertelt over het leven van popster Gloria Estefan. Hoewel het verhaal serieus is, ontaardt de show in een groot latinfeest. De hoofdrollen worden gespeeld door Vajèn van den Bosch en Jim Bakkum.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.