Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 11 nov 2017 / 16:46 uur

Voor $1700 de rest van je leven aan de alcohol?

Heb je er wel eens over nagedacht hoeveel geld je in je leven uitgeeft aan alcohol? Waarschijnlijk een stuk meer dan je denkt. Een Chinees bedrijf biedt op 11 november een speciale deal aan, waarbij je voor ongeveer 1700 dollar de rest van je leven gratis Jiang Xiao Bai baijiu (52% alcohol) krijgt.

De deal wordt aangeboden door Alibaba en voor 11.111 yuan krijgt je elke maand tot aan je dood, 12 flesjes van 100 ml Jiang Xiao Bai baijiu thuisgestuurd, meldt Mashable.com. De Chinese likeur wordt meestal als een slotje gedronken, dus die 1200 ml per maand moet genoeg zijn.

Is dat nou echt zo voordelig?

We hebben even een snelle berekening gemaakt. Stel je drinkt twee wijntjes/biertjes a 3,50 euro per week dan geef je zo’n 364 euro per jaar uit aan alcohol. Per 10 jaar is dat dus 3.640 euro, dus in dat geval is deze Chinese deal zeker een stuk voordeliger.

Kleine lettertjes

Kopers krijgen een speciaal certificaat en mocht er iets mis gaan met de bestelling, dan krijgen ze al hun geld terug. Maar stel het bedrijf gaat failliet, dan zien de kopers niets meer terug van hun centen en kunnen ze drank ook wel vergeten. Volgens critici is de deal te mooi om waar te zijn en loopt het bedrijf grote kans om failliet te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Voor $1700 de rest van je leven aan de alcohol?
Sluiten