Metro
Metro Nieuws 15 nov 2017 / 20:45 uur

Veertien doden door noodweer Griekenland

Zeker veertien mensen zijn woensdag om het leven gekomen door hevig noodweer bij Athene. Door de plotselinge stortregen overstroomden wegen in plaatsen rond de Griekse hoofdstad. Vele mensen konden hun huizen niet meer uit en automobilisten zaten vast in hun auto door het wassende water.

Volgens de reddingsdiensten zijn er ook zeker dertien mensen gewond geraakt. Ook zijn er nog steeds mensen vermist, maar de autoriteiten willen niet zeggen hoeveel. De brandweer is zeker zeshonderd keer uitgerukt om mensen te helpen die door het noodweer in de problemen zijn geraakt.

Heftige overstroming

Wegen in Nea Peramos, 27 kilometer ten westen van Athene, veranderden in modderstromen, lieten tv-beelden zien. „Praktisch de hele stad Nea Peramos is overstroomd”, vertelde burgemeester Grigoris Stamoulis aan Antenna TV. „Ik denk niet dat we ooit eerder zo’n overstroming hebben gezien.’’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veertien doden door noodweer Griekenland
Sluiten