Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 20 nov 2017 / 10:55 uur

Vanochtend was de drukste ochtendspits van 2017

Stond jij vandaag ook in de file? Dat kan zomaar. Maandag 20 november gaat de boeken in als de drukste ochtendspits van 2017 tot nu toe. Vanwege barre weersomstandigheden pakten veel forenzen de auto. Dit resulteerde in een forse belasting van het wegennet.

Op het hoogtepunt van de spits, iets voor half negen, stond er 889 kilometer file. De grootste opstoppingen waren in de Randstad en Zuid-Nederland. Op de A4, A9 en A12 waren de langste files. Dit liet de ANWB in een persbericht weten.

Artikel gaat verder na de tweet. 

Regen en ongelukken

Op maandag trekt er een groot regenfront over het land. Vanwege het gladde wegdek en de drukte zijn er overal in het land verkeersongelukken gebeurt. Op de A58 kwamen meerdere auto’s in botsing en op de A37 van de Duitse grens richting Hoogeveen schaarde een vrachtwagen die een file veroorzaakte van 7 kilometer.

Omdat het de hele dag regenachtig blijft, zullen de wegen ook tijdens de avondspits weer erg vol worden. De ANWB waarschuwt dan ook alvast voor een extreem drukke avondspits.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Vanochtend was de drukste ochtendspits van 2017
Sluiten