Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 7 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Twitteren kan vanaf nu met 280 tekens

Vanaf vandaag krijgen Twitter-gebruikers meer ruimte voor het uiten van hun diepste emoties. De maximale lengte van een tweet gaat definitief naar 280 tekens, voor iedereen. Twitter heeft dat dinsdag aangekondigd.

De afgelopen weken probeerde Twitter de dubbele lengte al uit onder een kleine groep mensen. Deze test was blijkbaar geslaagd, want op basis daarvan is besloten dat de beschikbare lengte nu voor iedereen wordt verdubbeld.

Nieuwsgierigheid

Volgens Twitter zijn de proefpersonen alleen in het begin lange lappen tekst gaan plaatsen, uit nieuwsgierigheid. De meeste tweets zijn nog steeds maximaal 140 tekens. Vijf procent van de berichten is langer dan 140 tekens. En maar een op de vijftig tweets is langer dan 190 tekens.

Twitter staat van oudsher bekend om zijn berichten van 140 tekens. Maar volgens de mensen achter de dienst kunnen gebruikers daarin niet altijd hun boodschap kwijt. Ze schrappen belangrijke woorden of besluiten zelfs om hun boodschap maar helemaal niet te plaatsen.

Meer twitteren

De uitbreiding van het aantal tekens moet ervoor zorgen dat gebruikers meer gaan twitteren en meer op andere tweets gaan reageren. Dat kan adverteerders lokken. Twitter groeit nog wel, maar het gaat beleggers niet snel genoeg. Het medium heeft te maken met hevige concurrentie van nieuwkomers als Snapchat en Instagram.

Twitter is sinds 21 maart 2006 in de lucht. Het maximum van 140 tekens komt doordat het platform is gebaseerd op sms. Die berichten kunnen maximaal 160 tekens lang zijn. Twitter gebruikte 140 tekens daarvan voor de boodschap en reserveerde de overige twintig tekens voor de gebruikersnaam.

Op Twitter werd enthousiast gereageerd op het nieuws.

https://twitter.com/danielverlaan/status/927872649103138818

https://twitter.com/fascinaties/status/928005868586758145

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.