Hester Ramaker
Hester Ramaker Nieuws 24 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Simons doet aangifte om Zwarte Piet-actie

Sylvana Simons heeft aangifte gedaan nadat vier mensen verkleed als Zwarte Piet haar thuis hadden opgezocht. Simons was op het moment zelf niet thuis, maar de vier personen hebben hun actie gefilmd en online gezet. Daarover is Simons woedend, want met die actie zijn ook haar adres en kadastrale gegevens openbaar gemaakt.

Beveiliging aangescherpt

Volgens Simons, die zich inzet tegen Zwarte Piet, zijn de veiligheidsmaatregelen rondom haar en mensen om haar heen opnieuw aangescherpt, meldt zij in een bericht op Facebook. De politie wil hierover niets zeggen. Ook over de aangifte zwijgt de Amsterdamse politie, uit privacyoverwegingen.

Te laf

De politica en oud-presentator stelt dat het viertal geluk had dat zij en haar „huisgenoten” op het moment van hun bezoek niet thuis waren. Ook beticht ze het viertal „in blackface” ervan te laf te zijn om hun ware gezicht te tonen. Het online plaatsen van haar gegevens, brengt volgens Simons haar, haar dierbaren en buren in gevaar. „Onder het mom van ‘kinderfeest’ brengen zij de vele kinderen in mijn wijk in gevaar.”

Demonstreren

Simons gaat in haar bericht ook in op de blokkade van de A7 afgelopen zaterdag naar aanleiding van de landelijke intocht van Sinterklaas in Dokkum. Voorstanders van Zwarte Piet hielden op de snelweg enkele bussen tegen van mensen die wilden demonstreren tegen Zwarte Piet. „Dit heeft niets meer met activisme te maken, maar is ordinair terrorisme van mensen die hun nationalisme verpakken in liefde voor ‘de onschuldige kindertjes”, aldus de politica.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.