Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 27 nov 2017

Politiepaard dat is omgekomen was kerngezond

Het politiepaard dat zondag tijdens de demonstraties in Nijmegen is omgekomen, was volgens de dierenarts kerngezond. De politie meldde eerder dat uit onderzoek bleek dat het paard was overleden door hartfalen. Volgens de dierenarts was er niets dat er op wees dat dit zou kunnen gebeuren.

Dapper paard

Het grote en statige dier was betrouwbaar en dapper en ging vaak voorop in de groep. De verslagenheid bij de politie is dan ook groot, schrijft het AD. „Dat is ook logisch. Als ruiter volg je een heel traject met zo’n dier. Hij gaat voor je door het vuur en jij voor hem”, aldus een woordvoerder van de politie.

De politieruiter

Het paard krijgt waarschijnlijk een plekje op de Wall of Fame. Op deze muur is ruimte voor politiepaarden die bijzondere waarde hebben gehad voor de bereden politie.

De politieruiter is overigens gewoon weer aan het werk, laat de woordvoerder weten. „De aanwezigheid op de stal is dagelijks werk. Bovendien kan ze ook rijden op het paard van een ander. Dat gebeurt ook als het paard bijvoorbeeld ziek of geblesseerd is.’’

Gepostet von Bereden Politie Nederland am Sonntag, 26. November 2017

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Politiepaard dat is omgekomen was kerngezond
Sluiten