Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 2 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Pizzarestaurant in Florida verbiedt kinderen

Een pizzarestaurant in Florida heeft een wel heel bijzondere regel ingevoerd: geen kinderen. Daarmee heeft het zich de woede van een hoop moeders op de hals gehaald. Sommigen vragen zich af of het een vorm van discriminatie is.

Voorheen familierestaurant

Pizzeria Hampton Station in Tampa Bay werd geopend als een familierestaurant waar kinderen van harte welkom waren. Maar in de afgelopen twee jaar viel het eigenaar Troy Taylor op dat heel wat ouders hun kinderen niet onder controle hebben. Een incident waarbij een kind ernstig gewond had kunnen raken, was de druppel die de emmer deed overlopen. Taylor vond dat hij actie moest ondernemen.

Maar Taylors beslissing komt hem op veel kritiek te staan. De Facebookgroep Tampa Bay Mom’s Group is het niet eens met de eigenaar van Hampton Station. Moeders vragen zich zelfs af of het geen vorm van discriminatie is. Anderen zijn het wel eens met Taylor en vinden dat er voldoende andere kindvriendelijke plekken in de buurt zijn.

A member sent us this. There is a local place called Hampton Station in Seminole Heights has a No Children sign on their…

Posted by Tampa Bay Moms Group on Thursday, October 26, 2017

Moeilijke beslissing

Taylor reageerde op een reactie van een boze moeder dat het een van de moeilijkste beslissingen in zijn carrière was. Maar hij kon er niet mee leven dat een kind gewond zou kunnen raken in zijn restaurant.

Andere restaurants in de buurt ervaren dezelfde problemen met kinderen. Eén restaurant heeft strenge regels opgesteld om lopen, roepen en ander wangedrag van kinderen te ontmoedigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.