Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 25 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Moeder krijgt 10 miljoen euro door fout ziekenhuis

Een Britse vrouw krijgt tien miljoen euro voor haar kind ‘die nooit geboren had moeten worden’. Nadat ze was bevallen van haar kind, kwam ze erachter dat hij de erfelijke ziekte hemofilie heeft. En dat terwijl er jaren geleden tegen haar was gezegd dat ze geen drager van het gen was en de ziekte dus niet zou doorgeven.

Fout in test

Omodele Meadows beviel in september 2011 van haar zoontje Adejuwon. In 2006 liet ze zich testen op de ziekte hemofilie, omdat hij in haar familie voorkomt. Ze wist maar al te goed hoe heftig de ziekte is.

Volgens de dokter droeg ze het gen niet en kon ze daarom gerust kinderen nemen. Maar achteraf bleek dat de test die ze deed alleen antwoord gaf op de vraag of ze zelf hemofilie had. En dus niet of ze drager van het gen was.

Bloedingen in spieren en gewrichten

Hemofilie is een bloederziekte waardoor het bloed niet goed kan stollen. Mensen met de ziekte kunnen bloedingen in spieren en gewrichten krijgen. Ook kunnen ze nabloedingen en hersenbloedingen krijgen.

Naast hemofilie heeft Adejuwon ook nog eens autisme. Het is moeilijk voor hem om om te gaan met de ziekte. Hij begrijpt niet goed hoe belangrijk een behandeling voor hem is en dat hij het zijn ouders moet vertellen als hij heeft gebloed, aldus The Guardian.

Goede zorg

Het Britse Hooggerechtshof heeft besloten dat de vrouw een bedrag van tien miljoen euro krijgt. Volgens de rechter is Adejuwon geen ‘ongewenst kind’ en zorgt zijn moeder goed voor hem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.