Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 2 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Koppel gaat een weekend weg: 13 krakers in huis

De Belgische Erik en zijn vrouw gingen een weekend weg en kwamen bij hun terugkeer voor een wel heel grote verrassing te staan: het huurhuis van de vrouw was ingenomen door 13 krakers. De vrouw kon daardoor haar woning niet meer binnen. En dat terwijl ze haar rust goed kon gebruiken, want een dag later zou ze onder het mes gaan.

Politie kon niets doen

„Je weet niet wat je ziet. Mijn vrouw woont en leeft daar. Ongeloof, ik kan het niet anders formuleren”, aldus Erik tegen HLN. Het koppel heeft vier uur lang machteloos voor het huis gestaan, de politie stelde niets te kunnen doen. Onder begeleiding mochten de twee nog wel hun kostbare spullen pakken, maar daar bleef het bij.

„De krakers wisten heel goed hoe ze te werk moesten gaan. Ze hebben een schuifslot geïnstalleerd aan de deur, zodat ze van binnen naar buiten kunnen, maar niemand zomaar binnen kan”, zegt de man. Het koppel woont nu tijdelijk samen in het huis van de man.

Kraken strafbaar?

Voor de eigenaar van het huurhuis is het de derde keer dat ze een procedure moet starten wegens krakers. Het kraken van een huis in België is vooralsnog namelijk niet strafbaar. Daar komt mogelijk snel verandering in. Op 5 oktober is in België een wetsvoorstel goedgekeurd dat kraken strafbaar maakt. Nu is het wachten tot de wet ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.