Sarah Sitanala
Sarah Sitanala Nieuws 8 nov 2017 / 15:04 uur

Jelle Brandt Corstius doet aangifte tegen Van Dam

Jelle Brandt Corstius heeft woensdag aangifte gedaan van verkrachting tegen Gijs van Dam. De aangifte van Brandt Corstius is met getuigen onderbouwd. Dit laat zijn advocaat Nico Meijering woensdag in de vorm van een verklaring weten.

Brandt Corstius vertelde afgelopen oktober zijn verhaal in Trouw, naar aanleiding van #metoo. De journalist schreef in zijn artikel dat hij aan het begin van zijn carrière werd gedrogeerd en gedwongen werd tot orale seks.

https://twitter.com/MathildevVliet/status/928225479840206848

Zijn woord tegen mijn woord

Er werd door Brandt Corstius bewust voor gekozen het specifieke verhaal rondom deze incidenten niet naar buiten te brengen. „Het is zijn woord tegen mijn woord. Er zijn geen getuigen, ik ken – voorlopig – geen andere incidenten.”

Al snel werd echter duidelijk dat de man die Brandt Corstius gedrogeerd zou hebben Gijs van Dam is. Van Dam kwam uit zichzelf naar voren in de uitzending van Pauw. Van Dam vertelde weliswaar seks te hebben gehad met Brandt Corstius, maar zei dat dit altijd gebeurde met wederzijdse toestemming.

https://www.youtube.com/watch?v=yCuzMwynDhM

Volgens Meijering is het aan de rechter om de aangifte te beoordelen. Wie de getuigen zijn en om hoeveel mensen het gaat, is niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Jelle Brandt Corstius doet aangifte tegen Van Dam
Sluiten