Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 27 nov 2017 / 15:15 uur

Duitse kerstmarkten dit jaar extra goed beveiligd

Het is voor tienduizenden Nederlanders een van dé tripjes van het jaar: in de stemming komen voor Kerstmis op een van de 2500 kerstmarkten die Duitsland telt. Maar dit jaar zul je de kerstmarkt waarschijnlijk afstruinen tussen de betonblokken, beveiligingscamera’s en agenten. Na de aanslag in Berlijn is er besloten om bij kerstmarkten in Duitsland extra maatregelen te treffen.

Geruststelling

De extra maatregelen die getroffen worden, zullen de bezoekers moeten geruststellen, niet verontrusten. Drie kwart van de Duitsers zegt alsnog naar de kerstmarkt te willen gaan.

Bij veel kerstmarkten worden betonblokken, staaldraad, watertanks en vrachtwagens neergezet, om de toegangswegen te blokkeren, blijkt uit enquête van persbureau DPA. Om de sfeer er toch lekker in te houden, worden op sommige plekken bijvoorbeeld de betonblokken opgeleukt.

Wegjagen door terreur?

„We hebben ons erop verheugd. Natuurlijk is het anders. Je kijkt bijvoorbeeld waar je je kunt verstoppen, hoe je snel weg kunt. Maar we laten ons niet wegjagen door terreur", vertelt een standhouder van de kerstmarkt Duitse zender NTV.

Nils Matthiesen, woordvoerder van de Bremer politie zegt tegen DVHN: „Onze agenten zijn ook aanwezig, maar lopen zeker niet met machinepistolen op de markt.” Hij meldt nog dat er verder geen enkele aanwijzing is voor een terroristische aanslag.

Op 19 december, de dag van de aanslag, zal de kerstmarkt niet opengaan. Dan wordt er een monument geopend om de slachtoffers te herdenken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Duitse kerstmarkten dit jaar extra goed beveiligd
Sluiten